Galéria

TájkertekFeltöltés nélküli pázsitfű ajánlott telepítési útmutató

 

A műfű hosszú élettartamra szánt beépítése ágyazati hordozóréteg kiépítését, vagy meglévő ágyazó burkolat használatát igényli.

 

Általánosan ajánlható a többrétegű tömörített murvaburkolat, mely a hosszú távú süllyedésmentes használatot és a megfelelő vízelvezetést biztosítja. Ajánlott a murva felső rétegét apróbb szemcsével beszórni hogy ne sértse fel a műfű alaplapját.  A műfű szőnyeg telepíthető meglévő beton-, aszfalt-, kőburkolatra, ha a felület sík, sima és a vízelvezetés biztosított (pl. teraszok, járdák, stb.). Szükség esetén a jobb vízelvezetést ProPlay alátétünkkel tudja biztosítani.  Széleket érdemes rögzíteni leszögelni vagy egyéb terméskővel.

 

A műfű szőnyeg méretre szabható snicerrel , a felületek megfelelő illesztés után ragasztással toldhatók.  A műfű szőnyeget minden esetben a hátoldalon vágja elkerülendő a műfű szálak átvágását. Illesztésnél ügyeljen a szálirányra, ne forgassa el a szabott darabot más irányba, mert ebben az esetben a toldásnál árnyalati színeltérés adódhat. A szabási terv kialakításánál figyeljen erre a tényre, hogy a leeső hulladék beszámításával megfelelő mennyiséget rendeljen. Műfű tekercsek általában 4 m. szélesek és 25m. hosszúak. A szálirány 25m irányába megy.

 

A felületek egymáshoz ragasztása erre a célra kifejlesztett öntapadós ragasztószalaggal vagy kettő komponensű ragasztó felhasználásával + szalaggal történik. Az ágyazathoz, szegélyhez ragasztás nem szükséges, csak különleges beépítések esetében alkalmazandó.

 

Nagy igénybevételre telepített töltőanyag nélküli típusok esetében súlyozásként 3-5 kg/m2 mennyiségű kvarchomok feltöltés ajánlott. Ez a hordozószöveten vékony rétegben elterülve a szőnyeg használatának élvezeti értékét nem befolyásolja.

 

A műfű telepítési időszaka tavasztól őszig száraz időben történjen. 10 C° alatt és 30 C° felett a műfű fektetése, ragasztása nem ajánlott.